torstai 2. maaliskuuta 2017

Rikollisen hyvää pullaa

Tiiättekö sen tunteen kun ensimmäistä kertaa elämässään
onnistuu tekemään rikollisen hyvää pullaa??
Mä oon suosiolla jättäny pullien leipomiset 
niille jotka sen osaa, mun pullista kun
on aina tullu niitä, jotka seuraavana päivänä 
on ihan kuivia ja kovia ja kukaan ei syö niitä.

Mutta nytpä otin härkää sarvista ja 
päätin kokeilla uutta reseptiä kaikkien hyvien neuvojen mukaan.
Taikina piti jättää löysäksi, ei siis jauhoja liikaa. 
Leipominen ei ollut ollenkaan vaikeaa, vaikka jauhoja oli vähemmän.
Pitää myös kohottaa kunnolla. Kaksi kertaa.
Ensin taikina ja pullien pyörittämisen jälkeen kohotetaan taas.

Väliin laitoin tämän Puolukkavanilijapullien 
reseptin mukaan täytettä.

200g Turkkilaista jogurttia
1 dl Sokeria
1 kanamuna
1 pussi vanilijakastikejauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Kauli taikina levyksi ja levitä täyte toiselle puolelle.
Ripottele pinnalle puolukoita.
Taita taikinan toinen puoli päälle ja painele kevyesti.
Ohjeesta poiketen leikkasin pizzaleikkurilla taikinasta soiroja, jotka kiepautin solmuun.

Näillä pullilla vein pisteet kotia.
Isäntä totes, että nyt oot kyllä tehny rikollisen hyvää pullaa.
Hah, siitäs sai kuivapullapeikko kyytiä!
:)

Hyvää Maaliskuuta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti