maanantai 23. maaliskuuta 2015

Itse tehtyä voita

Äitini sai mut innostumaan itse tehdystä voista.
Ne kun on lapsena kirnunnu voin itse.
Mä taas muistan lapsuudesta kaverin äidin tekemän ihanan valkosipulivoin, 
niin pakkohan sitä oli kokeilla.


Se olikin ihan helppoa!
5dl kuohukermaa vatkataan sähkövispilällä niin kauan kunnes Hera erottuu.
5desiä on just sopiva määrä, niin on vielä helppo käsitellä Heraa pois puristaessa.

Voiklimpin kasaan harsolla vuorattuun siivilään ja 
käärin harson voin ympärille ja puristan heran toiseen kippoon.
Sen jälkeen muotoilen voista pallon ja pesen sen kylmällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta.

Loput mitä voin sekaan laittaa onkin sitten makuasia. Suolaa maun mukaan, yrttejä?
Mä laitan lusikallisen sulaa Kookosöljyä ja vähän enemmän Rypsiöljyä.
On sitten helpompi levittää leivän päälle. Kookosöljyä ei kannata laittaa tähän määrään enempää, sillä kookoksen maku on aika voimakas. Ellei sitten tykkää siitä.

Sitten vielä pari kynttä Valkosipulia pieneksi silputtuna ja kaikki sähkövispilällä sekaisin.
Voi kippoon, kansi päälle ja jääkaappiin kovettumaan.
Nam!


1 kommentti:

  1. No johan on helpon kuulosta, makustelen mielessä sen hyvää makua :)

    VastaaPoista